Сарадња школа 7.10.2022 погледај

Дечија недеља

3-9.октобар 2022.године

,, Шта детету треба да расте до неба“

Дечја недеља је највећа манифестација за децу и одржава се у циљу побољшања положаја детета.  Она промовише и штити дечја права у Републици Србији. Као и претходних година ОШ ,,Петар Тасић „ је обележила најрадоснију дечју недељу учешћем деце у разним програмима у којима су деца имала прилику кроз различите активности да покажу своје таленте, вештине и способности.

Овогодишња Дечија недеља обележена је под слоганом ,,Шта детету треба да расте до неба“, а од активности ученика издвајамо: Дан дечијих права, шарање по асфалту, спортски дан, маскенбал и завршну приредбу за пријем првака у Дечји савез.

У библиотеци „Политика“ у Крупњу, 20. априла, 2022. године одржано је Окружно такмичење рецитатора ,,Песниче народа мог.” На такмичењу је учествовало 43 ученика из основних и средњих школа Мачванског округа.
У најмлађем узрасту петнаест, међу њима и наша ученица 4-1 разреда Ива Арнаутовић, победница општинског такмичења.Ива је својом емоцијом, изражајношћу освојила публику изводећи ,,Дрхтаву песму”Мирослава Антића. Њен ментор је била учитељица Славица Коловић.

РТС крос, одржан 27.09.2021

 

ОШ ”ПЕТАР ТАСИЋ”

ИЗВЕШТАЈ  СА  ШКОЛСКИХ  ТАКМИЧЕЊА У СТОНОМ ТЕНИСУ  ЗА 2020/2021. ГОДИНУ

погледај

"Дан розих мајица"

У ОШ „Петар Тасић“, Лешница  обележен је Међународни дан борбе против вршњачког насиља под називом „Дан розих мајица“рализовањем луткарске представе Ученици првог разреда учитељице Верице Лукић извели су луткарску представу „Лепота различитости“ за своје другаре у школи. Представом је послата  порука  да треба поштовати права различитости, развијати ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата.Следимо добра дела, јер добро се добрим враћа.

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

ЕВРОПСКИ ДАН ШКОЛСКОГ СПОРТА

СРПСКИ САВЕЗ ПРОФЕСОРА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА И СПОРТА у сарадњиса EUPEA – European Physical Education Association, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја организује ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ
СПОРТСКИ ДАН (European School Sports Day – ESSD) и ове године – у петак30.09.2022. Европски школски спортски дан (ЕШСД) је паневропска иницијатива чији је главни циљ промоција физичке активности на међународном нивоу и укључивање што већег броја деце и младих у процес физичког вежбања.
Наши наставници ФЗВ као и остали наставници школе са својим одељењима применили су 30 минута различитих физичких активности на отвореном .
Најсадржајнији део – КОМПЛЕКС ВЕЖБИ ОБЛИКОВАЊА.

Европски дан језика.

Дана 26.9.2022. године у нашој школи обележен је Европски дан језика.

Организатори радионице су наставници Француског језика Мирјана Васић и
Весна Јаћимовић. Учествовали су ученици 8/4, Ивана Гајић, Мина
Велимировић и Бојана Горданић ученице 6/1.

ИЗВЕШТАЈ СА ШКОЛСКОГ И ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА У СТОНОМ ТЕНИСУ 2022/23.

Окружно такмичење Стони тенис

Окружно такмичење основних и средњих школа у стоном тенису 2019/20 одржано је 10. 10. 2019. године у спортској сали ОШ “Петар Тасић” у Лешници, уз материјално - техничку помоћ Стонотениског клуба “Лешница”.

Ваш мали кућни оглед 2020

Бранислав Лукић и Петар Радмиловић, ученици ОШ "Петар Тасић" Лешница, похвала за учешће на конкурсу "Ваш мали кућни оглед", мај 2020